Δυναμικός μήνας εκδηλώσεων από την “Πίνδο”

Αφήνοντας πίσω μας το 2019 τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών Πίνδος αποχαιρέτησαν δυναμικά το περασμένο έτος και υποδέχτηκαν επίσης δυναμικά το 2020. Μια σειρά εκδηλώσεων έλαβε χώρα στο χώρο του συλλόγου μας και όχι μόνο. Εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Κυριακή1/12/2019 με το στολισμό της αίθουσας από τους μικρούς χορευτές μας και κορυφώθηκαν την Κυριακή 5.1.2020 με τα κάλαντα των Θεοφανείων. Αναλυτικά τα όσα συνέβησαν το περασμένο διάστημα είναι:

2/12/2019: Αναβίωση του Θρακιώτικου εθίμου της ΒΑΡΒΑΡΑΣ στην αίθουσα του συλλόγου μας, όπου γευτήκαμε Θρακιώτικα εδέσματα και χορέψαμε με Θρακιώτικους χορούς.

11/12/2019: Επισκεφθήκαμε τους υπερήλικες συντοπίτες μας στο γηροκομείο Γρεβενών, ανταλλάξαμε ευχές και στολίσαμε το δέντρο τους.

14/12/2019: Τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου Πίνδος χόρεψαν στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα και επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης.

21/12/2019: Σπαρταριστό γέλιο χαρίσαμε σε όσους παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο ¨Η Φαγούρα των Χριστουγέννων”…, όπου τα Γρεβενιώτικα Χριστούγεννα τελικά κέρδισαν την “ξινή” νύφη και η τοπική γαστρονομία και τα έθιμα του τόπου μας κυρίευσαν. (Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=_-ESJn1mpfI)

23/12/2019: Ομάδα καλαντιστών του συλλόγου μας έψαλε αργά το βράδυ τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ, στο εκκλησίασμα αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Ι. Γιάτσιο.

28/12/2019: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο ετήσιος χορός του συλλόγου μας όπου βραβεύθηκε για την προσφορά της στο σύλλογο η επί σειρά ετών δασκάλα χορού του συλλόγου μας κ. Βασιλική Δήμζα μέσα σε κλίμα ευφορίας και συγκίνησης.

Βίντεο της εκδήλωσης θα δείτε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=kIOCAo0ni6I


https://www.youtube.com/watch?v=vtOyLWvrqCE&feature=youtu.be

31/12/2019: Συμμετείχαμε με τη διεξαγωγή και οργάνωση παραδοσιακών παιχνιδιών στην κεντρική πλατεία Γρεβενών, στις εκδηλώσεις “Χριστούγεννα στην αυλή των βουνών” και ψάλαμε πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μητροπολίτη κ.κ. Δαυίδ.

4/1/2020: Το τμήμα ενηλίκων συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης για την αναβίωση του εθίμου των Θεοφανείων της περιοχής των Γρεβενών “Κυριελέησον” με ιδιαίτερη αναφορά στα χωριά Μέγαρο και Μαυραναίους, και απέδωσε εκτός από χορούς Γρεβενών και τον παραδοσιακό τρανό χορό του Μεγάρου “Λάλα αηδόνι’ μ λάλα”.

5/1/2020: Ομάδα καλαντιστών έψαλε τα κάλαντα των Θεοφανείων στο εκκλησίασμα και στην πόλη των Γρεβενών.

Στην Πίνδο, πιστεύουμε πως η παρουσία όλων μας στα τοπικά δρώμενα είναι απαραίτητη. Ο τόπος μας, μας χρειάζεται και δηλώνουμε παρόν με όλες μας τις δυνάμεις. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο τις δράσεις μας και ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά για όλους.

Εμείς ήδη ξεκινήσαμε και η επόμενη προγραμματισμένη δράση μας είναι την Παρασκευή 17/1/2020 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, η παρουσίαση του νέου ψηφιακού Δίσκου του Γιάννη Λίτσιου με την Κομπανία Βέρδη, “Θα περπατήσω ερημιές”, στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Γρεβενών.

Σας περιμένουμε.

Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών